top of page

Rolluiken

Hoge kwaliteit & stijlvol design

5 Voordelen

  • Effectieve zonwering

  • Isolatie tegen warmte, kou en geluid

  • Privacy

  • Inbraakpreventie

  • Volledig verduisterend

solar rolluik[1].JPG

3 Unieke Voordelen

  • Duurzaamheid

  • Draadloos

  • Geen kabel gaten in de muur

Waarom kiezen voor solar rolluiken?

 

Een solar rolluik is een rolluik dat werkt op zonne- energie. De trend van 2022!

5 voordelen

-> Effectieve zonwering

-> Isolatie tegen warmte, kou en geluid 

-> Inbraakpreventie 

-> Volledig verduisterend 

-> Privacy 

 

3 unieke voordelen

-> Duurzaamheid 

-> Draadloos

-> Geen kabelgaten in de muur 

 

Duurzaamheid

De solar rolluik heeft geen stroom nodig. Hierdoor zijn de rolluiken energieneutraal en duurzaam. Daarnaast helpen de rolluiken ook om de warmte in de winter binnen te houden waardoor de verwarming een graad lager zou kunnen, zonder in te leveren op comfort. 

 

Draadloos

Doordat de rolluiken worden opgeladen door de zonnepaneel is er geen stroomaansluiting meer nodig. En is de rolluik dus volledig draadloos te bedienen met de handige afstandsbediening. Zo kan u dus ook op moeilijk bereikbare plekken rolluiken plaatsen. 

 

Geen kabelgaten in de muur

Er hoeft met deze rolluik niet meer geboord worden in uw kozijn of muur. Dit moest eerder wel om een stroomvoorziening te realiseren. 

 

Rolluiken voor zonwering

Wist u dat rolluiken de temperatuur in huis tot gemiddeld 7 graden lager houd. Daarom is een rolluik de meest effectieve vorm van zonwering. 

 

Rolluiken voor isolatie 

In de zomer helpt de rolluik om de koude lucht in huis vast te houden en het aangenaam te houden in huis. Daarentegen houden de rolluiken in de winter juist de warmte vast. Ook helpen de rolluiken verduisteren en verminderd het geluiden.Dit komt omdat deze rolluiken een geluidswerende stof in de lamellen heeft zitten.  Daarom isoleert het ook goed tegengeluid. 

 

Rolluiken tegen inbraak

Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder.

Helaas zijn er regelmatig inbrekers actief als u even niet thuis bent. Al onze rolluiken zijn voorzien van stugge veren, ook wel anti- optilveren. Hierdoor wordt het zo goed als onmogelijk om van buitenaf de rolluiken op te tillen. Dit biedt voor u meer veiligheid als u op vakantie bent of gezellig ergens heen bent te borrelen.  

 

Verduisteren met rolluiken

Het verschil met screens is dat u met rolluiken niet meer naar buiten kan kijken, dit maakt wel dat rolluiken 100% verduisterend zijn. Ideaal om niet heel vroeg wakker te worden. 

 

Al onze rolluiken worden standaard geleverd met borstels in de geleiders. 

 

Maar hoe werkt nou een rolluik op zonne- energie?

Het is niet gek dat er vragen bij u opkomen na het lezen over de solar rolluik.

Qua bedieningsgemak werkt de rolluik op zonne energie hetzelfde als een andere rolluik met afstandsbediening. Met de afstandsbediening opent en sluit u eenvoudig de rolluik. U kan tot wel 15 rolluiken tegelijk bedienen met 1 afstandsbediening, natuurlijk ook allemaal apart met dezelfde afstandsbediening. 

Het enige wat er anders is, is de zonnepaneel op de rolluik. Deze zit aan de voorzijde van uw rolluik. Hierop schijnt het daglicht of de zon. En de accu van de motor wordt opgeladen. Met een volle accu kunt u tot 100 keer de rolluik laten bewegen. Alle rolluiken worden met een volle accu geleverd. 

En nu komt het, welke keuze maakt u voor uw rolluiken 

-> keuze uit de meest voorkomende kleuren; antraciet, wit, crèmewit, grijs en zwart. Mocht u een andere kleur mooi vinden, er zijn meer dan 30 kleuren mogelijk voor zowel het frame als de lamellen.  

-> maximale breedte van 380cm mogelijk dankzij de dikkere lamellen

-> maximale hoogte van 340cm   

-> Type kast: afgeschuind, half rond of rond. 

-> Montage op het kozijn of de muur. 

-> Zelf monteren of laten monteren. 

bottom of page